HEJSAN!
I helgen fyllde Jacob år och eftersom vi båda uppskattar att laga mat så lagades det mycket mat i helgen. Jag tänkte dela med mig av fredagens mästerverk. En LCHF-smörgåstårta!
Först gjorde vi bröd-"platåerna". Skriver recept efter alla bilder! |
Obligatoriskt |
Sedan började vi bygga lager! Summerar allt efter bilderna! |
Nästan klar! |
Efterrätt, nyttig choklad! Recept kommer i slutet av inlägget! |
Vi använde det "vanliga" brödreceptet för att göra våra brödbottnar till tårtan!
Jag skriver med det vanliga receptet. Den enda skillnaden var att vi fördelade degen på tre stycken plåtar istället för i en brödform. Bred ut degen med hjälp av en oljad osthyvel eller liknande! Var kreativ!
Som fyllning hade vi det vi kände mest för när vi stod i butiken! Majonäs, smögenröra, créme fraîche, Dijon senap (lite som fan), avokado, ägg, spenat, gurka, tomat, ost, olivolja, solrosfrön, köttbullar, skinka, dill, rödlök och sedan en massa majonäs (igen, man kan inte ha för mycket majonäs).
Mandelbröd (ca 20-25 skivor)
Ingredienser:
12st ägg
50g smält smör
3 dl Mandelmjöl
1,5 dl blandade frön och/eller nötter
3 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 tsk salt
Gör så här:
1. Vispa äggen ordentligt med elvisp och häll i det smälta smöret.
2. Blanda de torra ingredienserna först och blanda sedan ner det i smeten.
3. Vispa tills du märker att degen börjar bli mindre rinnande, och mer fast (blir den inte det så gör det ingenting, vill du kan du testa att köra i lite mer mandelmjöl eller fiberhusk).
Bakning av brödlimpa:
1. Häll/lägg ned degen i en brödform med ett inoljat bakplåtspapper i.
2. Strö lite frön över brödet och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Choklad- & Jordnöts Knäck/Godis
Ingredienser:
- 100g mörk choklad - 4st msk smör/kokosolja
- 1st nypa Salt
- 50ml Krämig Jordnötssmör
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1 tsk smaksättning (kanel, kaffe eller liknande)
- 50ml hackade jordnötter
- Valfri mängd kokosflingor (om man gillar det)
1. Smält chokladen och smöret/kokosnöten ihop
2. Blanda ner alla andra ingredienser och rör om
3. Häll ned i små muffinsformar, knäckformar eller vad du nu är sugen på!
4. Ställ på en bricka och sätt in i frysen om du får plats. Kör annars kylskåpet först, och förfara sedan i frys, det föredrar jag i alla fall!
Här finns vår Podd föresten!
iMac / Macbook: iTunes
iPhone: Podcastappen
Android: Stitcher
PC/Webbläsare: Soundcloud
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar