söndag 13 november 2016

Kostvecka #2


Kostvecka #2
Klistrar in min matdagbok direkt den här gången.

7 nov - Måndag
Fasta - Inga problem, var pigg och förläningen var inga problem. På gott humör.

8 nov - Tisdag
Fasta - Inga problem men hade svårt att somna. Vaknade dock pigg.

9 nov - Onsdag
Idag avslutade jag min fasta och jävlar vilka magproblem det blev även om det var så gott att äta. Jag tror jag åt för mycket. Jag tänkte att jag värmde upp kroppen innan med att äta 2 små mål. Men jag tror att jag åt dem för närma inpå varandra.. Nästa gång ska jag nog bara äta lite sallad och mackor första dagen och äta mer dagen efter. Var på seminarium innan jag åt och det gick bra det med, trots 70h fasta.
Idag åt jag i tre omgångar. 1) 20g spenat, 20g hallon, 20g björnbär, 20g blåbär, 1st matsked olivolja, havssalt och 100g avokado. 2) två LCHF-mackor med 2st matskedar majonäs, 3st skivor rostbiff. 3) ”Äggpizza” med 50g egen-gjord-bearnaisesås, 70g spenat, 70g broccoli, 60g blomkål, 50g avokado, 2st kokta ägg, 100g taco-köttfärs. 
Det blev drygt 8g för mycket kolhydrater vilket är en konsekvens av att jag åt bär till ”förrätt”, jag gjorde det för antioxidanterna som jag vanligtvis struntar i men jag var så inspirerad av en podcast jag lyssnat på som handlar om hur antioxidanter kan påverka oss positivt, i alla fall i viss mån när det gäller estetiskt utseende (pod: Becoming superhuman podcast ep.82). Avokado innehåller även en del kolhydrater, som absolut är okej, men jag brukar ju aldrig äta såhär mycket så brukar aldrig komma över 20g gränsen (som jag vill vara under). Men har man inte ätit på 75h så är det helt ok. Jag kommer dock inte äta så här mycket efter nästa fasta, jag märker hur påfrestande det var för min stackars kropp. Nästa vecka väntar jag nog till dag 2 efter fastan innan jag äter en riktigt huvudrätt. Jag fick även i mig för mycket protein vilket är en konsekvens av delvis spenaten, men det är köttfärsen. Jag hade verkligen inte behövt den med tanke på hur mycket av allt annat jag åt haha. Men man lär sig! Gott var det i alla fall! Speciellt förrätten! 

10 nov - Torsdag 
Idag lyckades jag minska på proteinet så det ko med på en mer rimlig nivå (76g, 17%) även om jag önskar att det vore nere på 15%. I framtiden kommer jag nog att sluta med extra proteinet (kött, kyckling etc) på äggpizzan om jag redan ätit ”förrätt”. Jag åt ett ägg och en macka mindre idag, samt inga björnbär. Imorgon blir det även inga hallon eller blåbär. Så då kommer det rätta till sig ytterligare! Det är spännande att experimentera nu när man har en app som räknar ut en massa bra åt en! Idag blev jag även mindre död av maten haha. Men fortfarande väldigt mätt.
Idag åt jag exakt samma sak som igår, men minus; ägg, lchf-bröd, 1tsk majonäs, 1,5 skiva rostbiff och björnbär. 

11 nov - Fredag 
Idag var jag riktigt nöjd med näringsfördelningen. 3% kolhydrater, 16% protein och 81% fett. Ideal hade varit 81% fett och 15% protein. Jag har även tagit med mig LCHF-mackor och majonäs till Borlänge så jag kan boosta mitt fettintag under helgen på mässan. 
Idag åt jag detsamma som igår. Men 2st extra ägg och 1 extra macka, samt så åt jag inga blåbär eller hallon, vilket tog ned kolhydraterna! 
Eftersom att jag åt mer idag så åt jag målen med lite större mellanrum mellan varandra. Det går lite ifrån min original plan, men det finns en anledning till det. Jag har bestämt mig för att ändra min utmaning. Istället för 4x5 dagars fasta de kommande två veckorna så tänker jag försöka mig på en längre fasta direkt nästa vecka. Det av flera anledningar. Först och främst är det bättre då jag kan få några ”återhämtningsdagar” innan mässan i örebro om två veckor. Samtidigt får jag möjlighet att fasta längre om jag känner att jag kan. Samt så är det även så att jag har läst om hur fastan blir lättare efter dag 2-3, vilket hade varit skönt för senast var det tufft. Om jag kör fasta i 5+ dagar så slipper jag genomgå den övergången två gånger. Många fördelar med andra ord. Samt så hinner jag äta ketogenic warrior diet i några dagar innan mässan i örebro. Jag tänker mig att mässan kan bli som min final av utmaningen, som en belöning. Det är ju onekligen ett bra ställe att belöna sig på! 

12 nov - Lördag 
Idag äter jag hotellfrukost. 

13 nov - Söndag
Idag äter jag hotellfrukost. Min sista måltid på minst 120h (5 dagar). Spännande!! 

1 kommentar:

  1. Hej hej!
    Ville bara säga att eran podd är jättebra och väldigt välgjord! Jag tycker det är bra och intressanta saker som ni tar upp i era avsnitt. Jag tycker dock det är lite synd att ni inte gör så många "lekar" som t.ex. när ni pratade om resturangen som var en upplevelse eller när Jacob frågade vilka tre personer du hade velat äta middag med.

    Jag vill även berätta att jag har nominerat er till http://podcastpriset.daytona.se . Då jag tycker att ni åtminstone är värda en nominering.

    Jag ser verkligen framemot nästa avsnitt!

    SvaraRadera