torsdag 10 november 2016

10. En bättre lista


10. En bättre lista (En lista över bra saker som inte riktigt fick plats i föregående avsnitt)
Idag snackar vi om empatiska barn, Don't do lists, filmrecensionssystem, kvotering av nyheter, den mänskliga narcissismen och hur människor vi träffar ibland förändrar vårt liv.

Länkar till vår podd har ni här:
Du har har iTunes kan lyssna här: iTunes 
Du som har en iPhone: Podcastappen
Du har en Android eller liknande: Stitcher
Du som har en PC/ Vill lyssna via Webbläsare: SoundcloudNet Promoter Score (NPS) - För att recensera filmer
1-6: En kritiker (detractor) - Någon som avråder andra från att se filmen. Det är svårt att nå 0-2 nivån. En 6a kan (om den är stark) innebära att man eventuellt skulle kunna tänka se filmen på bakfyllan..
7-8: Passivt Nöjd (Neutral) - Någon som tycker filmen är bra.. men... Det finns någonting som skaver. Något som kan göras bättre, tas bort eller förändras. En 7a innebär att mer behöver förändras, en 8a innebär mindre. En film som är en 7-8a behöver inte nödvändigtvis rekommenderas, men inte heller varnar man för att den är dålig. Det är en helt OK film, som kan vara bra.. men...
9-10: Ambassadör (Promoter) - Någon som gillar filmen så mycket att hen rekommenderar den till vänner och bekanta. En Ambassadör vet vad som gör filmen bättre än andra filmer och gillar att tala om det för andra. En film som får betyget 9-10, är en film man absolut kan tänka sig se igen.

Hur man räknar ut NPS. Det fiffiga med om man använda den här metoden för att recensera filmer hade varit själva ekvationen av metoden. Man tar då antalet Ambassadörer och subtraherar med antalet Kritiker. Det som blir kvar är då Net Promoter Score, hur många Ambassadörer är det kvar!

Vill ni läsa mer om NPS och hur det kan användas i organisationer kan ni göra det här: 
https://www.netpromoter.com/know/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar